LAPIN ANNA DESIGN

PAIKALLISIA PERINTEISIÄ JA DESIGN-KÄSITYÖTUOTTEITA  


Lapin Annan käsityötuvassa äitini Anna-Maria valmistaa ja myy uniikkeja ja perinteisiä käsitöitä.  Tupa sijaitsee Kersilön kylästä noin neljä kilometriä pohjoiseen nelostien varrella. 

Tokkavierailijoille Lapin Annan pirtissä käynti kuuluu pakettiin, mutta voit myös varata vierailun. Vierailu sisältää kahvin/teen ja herkullisen leivonnaisen viihtyisässä pirtissä tai herraskamarissa, pajaan tutustumisen yhteydessä.  Vierailun aikana jutustellaan käsitöistä ja niiden valmistamisesta. 

 Yläkerran myymälässä on myynnissä upeita ja  yksilöllisiä  käsitöitä, joista saa aidon muiston Lapin reissulta.  

Toistaiseksi olemme auki vain tilauksesta. 


Lapin Anna Design on syntynyt Anna-Marian käsityöharrastuksen pohjalta. Harrastus alkoi jo lapsuudesta, sillä hänen äitinsä ja mummonsa olivat intohimoisia lappilaisia kädentaitajia. Myös porotöissä enemmän viihtyvä Jenni valmistaa satunnaisesti käsitöitä kilistä, porosta ja verasta. Muokatut porontaljat, sarvet ja poronliha kuuluvat luonnollisesti valikoimaan.

Erilaiset neuletyöt, kangaspuilla kutominen, huovutus, virkkaus sekä ompeleminen ovat mieluisimpia puuhia. Kaikki tuotteet ovat laadukkaista materiaaleista käsin valmistettuja. Inspiraationa toimivat Lapin kauniin luonnon upeat värit eri vuodenaikoina. 

Lapin Annan tunnelmallinen hirsitupa on valmistunut sodan jälkeen vuonna 1947. Anna-Maria aloitti peruskorjaamisen vuonna 2012. Ajatuksena oli luoda itselle oma ateljee ja pieni myymälä, missä voi toteuttaa omia visuaalisia näkemyksiään niin sisustuksellisesti kuin käsitöissäkin. Jokainen esine ja kaluste on ajatuksella mietitty ja hankittu.